Arkadi Õllenurk

Maitsest, kaubamärgist ja muust

My Photo
Name:
Location: Igal pool

Sunday, November 05, 2006

Heineken (holland)


Heinekeni tegi oma esimesed sammud teel üheks maailma suurimaks õlletootjaks saamise suunas aastal 1863, kui Mr. Heineken ostis Haystack pruulikoja Amsterdamis. Legend räägib, et mees oli erakordselt altruistlik ja ostis õlletehase võitlemaks alkoholismiprobleemiga Amsterdamis kodanike hulgas. Kui seni oli inimestel tavaks juua piiritusejooke või kangeid õllesid, siis nüüd avanes neil võimalus tarbida kergemat alkoholi. Eksporti alustas see tänaseks kogutoodangus teisel kohal asuv õlletehas juba 1874, peamiselt müüdi jooki Ameerikasse. Nüüdseks on Heinekeni saadaval pea 200 riigis üle maailma.
Heinekeni pudel on hoidnud oma algset disaini algusaegadest saadik. Ainuke väike kõrvalehüpe tehti külma sõja perioodil, kus kaotati kujundusest punane viisnurk. Nüüdseks on see täheke pudelil tagasi. Heineken on hele, kuldkollane hapra vahuga pilsner. Lõhnas on tunge kerget lillelisust ja linnaseid, taustal magus aroom.Maitse on kerge, puuviljaline ja absoluutselt ilma mingite spetsiifiliste kõrvalmaitseteta. Oma 5% kanguse, ja pretensioonitu maitsega katab Heineken valdava osa õllejoojate nõudmised, mis eeldatavasti ongi tema edu põhjus. Eestis on Heineken saadaval võrreldes muu maailmaga supersoodsa hinnaga, tundub, et maaletooja -A Le Coq üritab odavmüügiga täis saada tootmislitsensiks vajalikku kogust.

Labels:

8 Comments:

Blogger Trash said...

"Heineken ? Who the fuck drinks Heineken ?", küsis Frank filmis Blue Velvet. Mäletad ? Ohhh Yeah !!!!!!

11:04 pm  
Blogger Arkadi Zuk said...

Ma mäletan hoopis, et... Heineken is like sex in a canoe, its fucking close to water

11:13 pm  
Anonymous Anonymous said...

Eile õhtul kõlbas suitsukalkuni pannkoogi kõrvale küll.

6:26 pm  
Blogger Enn Saar said...

Tasemel blogi! Müts maha!

Huvitav oleks Läti ja Leedu õlled ka ära hinnata. IMHO ka naabritel on üht-teist head.

10:25 pm  
Anonymous Anonymous said...

Leedukatel on Klaipedas tehas. Vanem veel kui Saku. Klaipeda ongi vana Memel, preisi linn. Svyturis nimeline õlle on väga hea. Olen saanud nii mõnesid teisigi leedu õllesid. Eesti omad saavad pika puuga.

9:16 pm  
Blogger Arkadi Zuk said...

Eks ma võtan ükspäev need lätakad ja leedukad ette, aga..
ainult leedukas võib arvata, et leedu õlled on üle keskmise head.
nagu ka eestis on 90% populatsioonist, kes ekslikult peavad eestit õllemaaks.

10:03 pm  
Anonymous Anonymous said...

No see on nüüd üks parimaid heledaid õllesid. Kui ma rootsis töökomandeeringutes käsisin, siis tundsin sellest puudust. See on parimaid heledaid õllesid, Tuborgi kõrval.See hele õlle pole linnastest üle mürgitatud, seetõttu läheb kurgust kiirelt kergelt alla , tekitamata kõrvetisi. Erinevalt tüüpilistest heledatest õlledest ongi saavutatud see, et tegu on maheda õllega. Tegu on kalli õllega muide, kuid keskmiselt kalli õllega, 0.3l pudel jääb alla 15 krooni eestis, on ju kallimaid nagu Corona ja guiness näiteks. Heineken i hääldusel pole mõtet peatuda, aga mina rootsist ei leidnudki seda, küll aga käisin Inglismaal komandeeringus, seal oli seda küll. Seda õllet ei kasutata umbe joomise eesmärgil, ja seda ei jooda sangaga kruusist, erinevalt Saku Taurusest näiteks, mida võib vabalt kruusist panna. Heineken on saksi õlle, nii võib öelda, niiet kui paar austria-keelset väljendit joomise ajal seltskonnas jutuks võtta ,siis on tip-top, näiteks võib teha nalja, et kui kohtad sakslasi, siis ütle neile hei-hitler ,see on saksi-nali. Üldislet on tegu pokaalijoogiga, ja võrreldab ca 400+ kroonise valge veiniga.

10:38 am  
Anonymous Anonymous said...

Tere,

küsimus: mis on tootmislitsents?
Muidu jah, hea blogi tõesti :)

2:38 pm  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker