Õlle paaritamine toiduga
Üks mõnusamaid aspekte õlle juures kompleksne sobimine toiduga. Kui vürtsiste roogade ja salatiteni jõudes murrab vein oma jalad, siis õlu kappab sealt veel uhke sammuga edasi.
Selle kohta milline õlletüüp sobib milliste toitudega, ei ole laiaulatuslike reegleid. Veinieksperdid on kehtestanud karmid reeglid, milline vein millist toiduainet sobib alla loputama. Õlle puhul on ainult üks reegel- lase maitsemeelel olla otsustaja.
Siin üks näide unelmate lõunamenüüst, kus kõik on seotud õllega ühiseks tervikuks.
Eelroog
Juustuvalik puuviljadega ning soolaste küpsistega. Keelekasteks hea saksamaine suitsuõlu. Näit. Aecht Schlenkerla Rauchbier
Supp
Lillkapsa püreesupp basiilika ning röstitud saiakuubikutega serveeritud koos kerge inglise Bitteriga. Näit. Young’s Bitter
Salat
Teriyakis marineeritud grillkanatükid toorsalatil. Lisaks seesamiseemnetega nuudlid ning soja-vinigretikaste. Serveeritakse koos Belgia heleda abbey ale’ga. Näit. Leffe Blonde
Põhiroog
Curryga maitsestatud lambahautis keedeud riisi ja mango-nelgi kastmega. Pakutakse koos klassikale inglise barley wine tüüpi õllega. Näit. Old Nick Young’si pruulikojast.
Dessert
Pistaasiapähklitega Napoleoni kook serveerituna koos belgia vaarikalambicuga. Näit Belle Vue Framboise.
Oma heteroseksuaalsuse tõestamiseks oleks mõistlik õhtu lõpetada vähemalt kuue kannu hea mehise Tsehhi Pilsneriga Näit. Pilsner Urquell.
Labels: jutt
8 Comments:
Palju siuke pidusöök maksma läheb? Ja kas Eestis mingi söögikoht eksisteerib kes suudaks kõik selle ette kanda?
Nomisse, tegelikult pole ükski neist toitudest liiga raske, et isegi valmis teha ?
Palun veel selliseid eineplaane, kõlab täitsa huvitav. Igaks petteks skipiks küll selle 6 kannu pilsnerit lõpust...
Ega see väga hullult tohiks maksta, kui emnüüs oleks.. aga no kuna tuleks eritellimusel kuskilt restoranist tellida, siis poolteist kaks tuhat kuskil gourmetrestoranis.
ma vist ei hakka rohkem menüüsid kõpitsema. Otsides goolest beer and food leiab kindlasti üht-teist huvitavat.
google.com-ist otsida.. krdi näpukad
Arkadi võiks korraldada säärase eineplaaniga õlleõhtu. Suurem grupp kokku, reserveerime mingi söögikoha, pooltuhat näkku, parimad õlled-toidud... :)
Arkadi siis juhatab iga eine sisse rääkides pikalt-laialt sellest kuidas roog kõrvale käiva õllega sünergeeruma hakkab, millised maitsenüansse me otsima peaks jne :P
teoreetiliselt võiks. arvan ainult, et sellel lehel pole piisavalt lugejaid, et mõislikus suuruses huviliste gruppi kokku saada.
ma segasin täna puravikke, grillkana ja riisi pannil. Kõrvale võtsin Cubat (mulle misikpärast meeldib), aga oleks tahtnud tumedat Pulsi.
Teeks hoopis õlletesti, koos meediakajastusega, mis arvaad, arkaadi?
No tee. Ma olen alati valmis osalema:)
Post a Comment
<< Home