Arkadi Õllenurk

Maitsest, kaubamärgist ja muust

My Photo
Name:
Location: Igal pool

Saturday, November 11, 2006

Stella Artois (belgia)

Stella Artoisi juured ulatuvad aastasse 1466 kui avas tootmise Den Hoorn pruulikoda. Den Hoorn on tõlkes pasun ning seda on koos humalaõisikutega eksponeeritud ka tänapäeva pakendi kujunduses.
Stella on Belgia õlleimpordi lipulaev, liigitatav Euroopa superpremium pilsneriks. Belglased ise just temast väga vaimustuses ei ole aga seda enam on populaarsust väljaspool. Stellat müüakse ligi sajas riigis ja ta on üks enimmüüdud õllesid maailmas. Konkureeribki ta pigem teiste rahvusvaheliste brändidega, nagu Miller ja Becks, mitte teiste Belgia õlledega. Värvuselt on Stella kuldkollane, vaht on suurte mullidega ja ei püsi kaua. Aroom on magus ja linnaseline. Maitse on värskendav ja mõrkjapoolne. Hea omadus on, et Stellast ei teki pohmelli ka peale 15 pudeli joomist eelmisel õhtul. See on märk sellest, et õlu on valmis ja suhkur on kenasti välja käinud. Eestiga seob Stella Artoisi fakt, et uuenenud Tartu Õlletehase mehed viksisid A Le Coq-i kujunduse tema pealt maha.
Kangust 5,1%

Labels:

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ma jõin seda Rootsis töökomandeeringutel, kohe enne kui hotelli läksin otsima, käisin poest läbi ja võtsin 4paki või rohkem, hotelli kaasa. Ja nii töönädal mööduski, panin Stellat, ja seejärel läksin magama, või linna peale jalutama. Rootsis muidu on õlle lahja, pole suurt valikut. Aga kui minna töökomandeerinugsse, siis seda õllet tasub janu kustutamiseks kindlasti võtta, eks ta ole selline hele suve õlu, talvel tahaks rohkem tõmmusemat märjukest. Maitseomadustelt oli tegu tüüpilise heleda õluga, saku originaal on sama maitsega.

10:31 am  
Blogger Agnes said...

see on ju siuke päris tore õlu.
aga ärge seda diskobaaridesse kaasa võtke, võite trahvi saada või eluaegse keelu...
ja vabalt võite siis seepeale öelda turvamehejõmmidele, et nad on mõttetud ja et nende asi pole mulle öelda, mida ma tohin või ei tohi...
lõpuks lähevad nad minema ka, kui sul juhtub turvaseadus tagataskus olema ja näitad neile täpselt ära, mitut punkti nad sellest täitmata unustasid:)
selleks kõigeks muidugi on vaja tikk-kontsi kingade all ja puusade ümber sellist minimaalsemat sorti selikut...

7:48 pm  
Anonymous Anonymous said...

ma jõin seda shotimaal. võrreldes teitse kohapeal saadaolevate õlledega hakkas kõige paremini sarve ja samas maitse arvelt ei hoidnud kokku. hea õll.

3:57 pm  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker