Arkadi Õllenurk

Maitsest, kaubamärgist ja muust

My Photo
Name:
Location: Igal pool

Tuesday, September 05, 2006

Tsingtao (hiina)


Tsingato linn oli algselt pisike kaluriküla Shantung Peninsula serval. 1897 asustasid piirkonna Saksamaa sisserändajad ja ehitasid selle pisikese küla asemele igati euroopaliku struktuuriga linnakese. Tsingtao õlletehas asutatigi 1903 aastal saksa asunike poolt, kellel sai kohalikest traditsioonilistest jookidest siiber. Nüüdseks on Tsingtao enimmüüdud õlu Hiinas ja samuti koosneb pea kogu Hiina õlleeksport selle toote müügist. Saksa traditsioonidele kohaselt on tegemist põhjakääritusõllega, ehk siis lageriga, mis pruulitud loshani mägedest toodud allikaveest.
Tsingtao on kergelt gaseeritud kuldkollast värvi õlu, vaht on õhuline ja jääb õlle pinnale ainult hetkeks. Pudel sobiks oma disaini poolset kenasti äädikariiulile. Lõhn on paljulubav- tugevalt humalane, mis aga maitsesse puutub, siis seda peale esimest lonksu lihtsalt ei ole, ka peale teist lonksu ei ole. Peale pikamaajalist mekutamist saab siiski aru, et tegemist ei ole aromatiseeritud mineraalveega. Samas ei leidu ühtegi analoogset toodet meie kaubandusvõrgus ja patt oleks iriseda. Hiina õllepruulid oleksid kindlasti uhked fakti üle, et nende toodang on kuskil kauge Estonia maal nii hinnatud, et teda müüakse seal suisa raha eest, mis ümberarvestatuna moodustab mõnes vaesemas Hiina piirkonnas töötava kooliõpetaja nädalapalga.
kangust 5%

Labels:

1 Comments:

Blogger Trash said...

"Hiina õllepruulid oleksid kindlasti uhked fakti üle, et nende toodang on kuskil kauge Estonia maal nii hinnatud, et teda müüakse seal suisa raha eest, mis ümberarvestatuna moodustab mõnes vaesemas Hiina piirkonnas töötava kooliõpetaja nädalapalga."
See on kohe eriti hästi öeldud. Kuna olen seda pudelit mitmeski hiina draamas laual näinud, maitsesin aasta tagasi isegi. Oli täitsa OK juua. Kogusena ühest pudelist rohkem ei tarbinud, pigem proovisin uudishimust.

3:15 pm  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker