Arkadi Õllenurk

Maitsest, kaubamärgist ja muust

My Photo
Name:
Location: Igal pool

Tuesday, September 05, 2006

Duvel (belgia)


Kui Belgias Briti õlled veel populaarsed olid tootis 1871 aastal asutatud Moorgati suguvõsa pruulikoda Brüsselist põhjapoole jäävas Antwerpeni provintsis šoti ale`i, kasutades ka sealtmaalt pärit pärmi.

1923 otsustas pruulikoda õlle ümber kavandada jättes alles pärmi, kääritusviisi ja kanguse, kuid kasutades heledaid linaseid. Vaheldumisi külma ja kuuma kääritamise ja laagerdumise protsess kestab üle kolme kuu. Selle protsessi käigus jõutakse teda vahepeal filtreerida ja siis peale pärmi ja viinamarjasuhkru lisamist uuesti käärima lasta.

Seesama pärm jääb ka pudelipõhjale. Kindlasti pöörake tähelepanu, et kallates ei satuks pärm klaasi, see rikub maitse.

“Kuratlik õlu!”, ütles keegi pruulikojas esimese proovipartii kohta ja sellest saigi õllele nimeks Duvel ehk eesti keeli saatan.

Antud pruulis on aromaatne, maitse meenutab apelsinikoori, brändit, rohelisi õunu. Tunda on ka kerget kuivust. Värvus on särav-kuldkollane, vaht on lumivalge ja püsib lõpmatuseni. Duveli näol on tegemist maailmas ühe matkituima õllega. Kiputakse ju meilgi heledaid kangeid õllesid kuraditeks ja sarvikuteks kutsuma.

Duvel on erakordselt salakaval õlu, kiiresti juues on kolme pudeliga võimalik ennast mäluauku saada. Kui tavaliselt on õllel säilivusega probleeme, siis Duvelil mitte, nimelt läheb ta nagu hea veingi aastatega paremaks.


kangust 8,5% alc vol

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker