Arkadi Õllenurk

Maitsest, kaubamärgist ja muust

My Photo
Name:
Location: Igal pool

Saturday, September 02, 2006

Gösser (austria)


Gösser on vaieldamatult Austria tuntuim ja tunnustatuim õllebränd. Pärit on ta Gössi linnast. Nagu sealkandis kohane saab õlu ikka nime oma päritolukohalt. Gösslane ehk siis Gösser ei ole erand. Gösseri pruulikoda sai alguse 1860 aastal, kui 28 aastane õllepruuli kogemustega Max Kober saabus Gössi linna, peas mõte luua oma õlletehas. Üle kivide ja kändude see lõpuks õnnestuski. 1874 aastaks oli ta jõudnud oma kröösustest sugulaste abil osta juba 7 pruulikoda, ning Gösserist sai piirkonna suurim õlletootja.
Gösser Premium See lager on helekollase värvusega ja selgelt eralduva eetrilise lõhnaga. Maitses on tunda tavalisest teravamaid happelisi noote, mis segunevad linnaste maitsega. Humalast tingitud mõrudust on vähe, peaaegu ei ole tundagi. Järelmaitses domineerib happelisus. Kokkuvõttes meeldivam, kui nii mõnedki kodumaised rivaalid, aga rahvusvahelises kontekstis vaadatuna ei ole see õlu eriti märkimisväärne.
5,2% kangust. Hind 12.90
Gösser Dark on klassikaline tume lager. Värvuselt kastanpruun-punakas. Vaht on kreemjas. Esimese maitsena on tunda magusat linnaselisust ning pehmet mõrudust. Lõpus on aga kuivust, mis ei aita just eriti palju kaasa kogu maitsebuketi harmoonilisusele. Sobib neile, kellele meeldib tublisti gaseeritud tume ja pehme õlu. Ei sobi, kui häirib õrn kohvi- ja piparkoogiaroom.
4,5% kangust.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker