Arkadi Õllenurk

Maitsest, kaubamärgist ja muust

My Photo
Name:
Location: Igal pool

Thursday, October 19, 2006

Oranjeboom ja LaTrappe (holland)



La Trappe

Algatuseks veidi Trappistist kui õlletüübist. Tegemist on samalaadse liigitusega nagu näiteks cognac või Champagne. Kui tahetakse müüa mingit toodet selle nimetuse all siis peab see vastama ka nõutud tingimustele. Trappisti puhul on nõudmiseks, et õlu peab olema valmistatud kas munkade poolt või munkade järelvalve all. La Trappe oli Trappist õlu, nüüdseks enam mitte, kuna kogu tootmisprotsess on liikunud munkade järelvalve alt suure Hollandi õlletootja Bavaria kontrolli alla. Kokkuvõteks on siis La Trappe samapalju Trappist kui Belõi Aist on Konjak. Sisu poolest on La Trappe aga ikka endises headuses. Kange, häguselt kuldse värviga, peene vahutekstuuriga klassik. Maitses domineerivad magusad linnaselised toonid, veidi tsitrust tuge valt kirssi ja vaarikat. Kõikidele kangetele hollandi õlledele sarnaselt on üldmulje veidi läilavõitu.

Kangust: 10%


Oranjeboom

Tootjaks on Breda õlletehas, mis kuulub maailma suurimale õlletootjale InBev. Kuuldavasti pidavat InBev varsti tehase sulgema, seega ei hakkagi ma tehase ajaloo keerdkäikudesse pikemalt sisenema.
Õlu ise on suhteliselt tavaline lager, mis nime saanud Hollandi kuninglikult suguvõsalt ja tähendab tõlkes apelsinipuud. Ka värvuselt on see kesvamärg oranzika tooniga. Maitses on tunda tugevat humalat ja omapärast rosina aktsendiga linnast. Suveõllena täitsa soovitatav jook.

Kangust: 5%

Labels:

6 Comments:

Blogger Elver said...

Kurat, koli wordpress.com'i, siin kirjutades lähevad kommentaarid mõnikord kaduma.

Igatahes, mis ma öelda tahtsin, siis et tee pisike ülevaade headest vähetuntud Eesti õlledest. Sellistest haruldastest mida poeletil tihti ei näe või mis on sealt tänaseks jäädavalt kadunud.

Ise avastasin näiteks eelmise talve paiku säärase asja nagu Viru Talveõlu. Siuke mõnus ja mahe tume õlu millest enamus inimesi pole kuulnudki.

4:49 am  
Blogger Arkadi Zuk said...

daa. Koli bloggerisse, siis ei kao su postid kuhugi:)

Aga eesti õlleturg on sedavõrd närb, et pole tast palju kirjutada. Olen üritanud vaadata eestis müüdavatele importõlledele. Nimetatud talveõlu on jah üks Viru Õlu hooajatoode. Parim selline. Kuuldavasti ilmub sama toode varsti uue näo ja nimega ka aastaringselt.

10:38 am  
Anonymous Anonymous said...

arkaadi, sa oled geeenius - mulle ka meeldis talveõlu! Viru ei ole midagi nii head teinud, siiski, nende alkoholivaba on ka peris pandav.

Mis sellesse Hollandi lagerisse puutub, siis ma ei ole seda proovida söandand. Hollandi
õlled on igavad.

Just-just, minu õllepäevik keskendub ka üha enam siinsetele importõlledele. Peaks ta elektroonilisele kujule viima.

Ole terve, arkaadi!

9:34 pm  
Blogger Elver said...

Viimase artikli avaldamisest on möödas nädal aega... :o

3:10 pm  
Blogger Arkadi Zuk said...

kinnitan, et postituste puudumine mitte minu laiskusest tingitud ei ole. Meil oli entsüklopeediakirjastusega kokkulepe, et niikaua kui aasmäe kuku raadios maikl tsäksoni õllemäärajat loeb ei hakka ma turgu omaloominguga üleküllastama:)

11:16 pm  
Anonymous Anonymous said...

vaga huvitav, aitah

1:16 am  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker