Arkadi Õllenurk

Maitsest, kaubamärgist ja muust

My Photo
Name:
Location: Igal pool

Monday, September 04, 2006

Õlu tuleb ju kuidagi ka kätte saada.

Õlle tellimine pubis või baaris on lihtne, kui on ettekandjad. Mõnes paigas aga tuleb märjukese järel ise käia. See on juba veidi keerulisem. Järgnevalt mõningad näpunäited, kuidas leti ääres käituda.
1. Jälgi järjekorda
Tundub, et leti ääres seisavad inimesed suvaliselt ja toimib kes ees-see mees süsteem. Kaugel sellest. Tegelikult on seal järjekord ja igaüks teab täpselt kelle järel ta on. Iga katse seda järjekorda rikkuda võib saada barmani poolt ignoreeritud ja kutsub esile teiste külastajate pahameele.
2. Positsioneeri ennast strateegiliselt
Alusta parimate letiäärsete paikade määramisega. Kui rahvast on palju siis on häid paiku tavaliselt kaks. Esimene - vahetult kassa juures, kuna siia saabub barman peale iga kliendi teenindamist. Siinkohal tuleb arvestada võimalusega, et sinu "kassa juures" manöövrile võib teenindaja vastata "mitte midagi ei näe" taktikaga, ehk võimatu on saavutada temaga silmsidet ja esitada kiirendatud korras tellimus. Teine - tõenäoliselt palju efektiivsem meetod on asetuda inimese taha, keda parasjagu teeninatakse, sellisel juhul on teenindajal silmsidet vältida palju keerulisem.
3. Ole järjekindel
Hetkekski ära pööra teenindajalt pilku, see suurendab märgatavalt võimalusi luua temaga silmside ja esitada tellimus.
4. Vihja
Seisa leti ääres hoides käes raha või tühja klaasi. Ei ole mõtet rahaga vehkida, ega ulatada tühja klaasi teenindaja suunas kogu käe pikkuses, palju mõjuvam on tõsta küünarnukk letile, nii jäävad käes olevad esemed silmade kõrgusele ja sa säilitad sealjuures oma soliidse väljapeetuse.
5. Ole kannatlik
Ära näita oma kannatamatust raskete ohetega, ega rahuolematu pobisemisega. Vihjed sellele, et töötaja ei ole just kõige käbedam ei suurenda su väljavaateid teenindatud saada kuigivõrd.
6. Kasuta miimikat
Katsu oma näole manada ootav ja veidi kannatamatu ilme, sest kui sa paistad liiga rahulolev ja lõdvestunud, võib teenindaja otsustada, et sind on juba teenindatud.

Labels:

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

7.Otsi välja paras raha ja lisa sellele keskmiselt 5 EEK. Baarmanid teavad täpselt palju miski maksab ja näevad alati silmanurgast palju pappi valmis on pandud. Paarist korrast peaks sujuva teeninduse tagamiseks aitama.
8.Viska asjakohast nalja, proovi pihta saada kõrtsmike slängile.
lumeunt

10:38 am  
Anonymous Anonymous said...

Tõeline õllesõber tunneb kõrtsi kõiki baaridaame ja omanikke, on nende suur sõber ja saab teenindatud alati väljaspool järjekorda. Sellise olukorra tekitamine võtab küll aega ja jootraha kuid asi on kahtlemata seda väärt.

3:17 pm  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker