Arkadi Õllenurk

Maitsest, kaubamärgist ja muust

My Photo
Name:
Location: Igal pool

Friday, September 29, 2006

Kelt (slovakkia)


Oma sotsialismiaegse siiami kaksiku Tsehhimaaga, ei kannata Slovaki konkurentsivõime võrdlust. Slovaki õllede tipp algab sealt kus on Tsehhi õllede põhjakiht. Veidi on selles süüdi geograafiline asend, veidi ka üleüldine arengutase.

Kelt

Selle nimega pruulise paigutaks esimese reaktsioonina pigem tänase Lõuna Saksamaa geograafilisele asukohale. Slovakid tahavad ilmselt oma endiste kurikuulsate naabrite maine seljas liugu lasta.
Eksportriikides peetakse Kelti tavaliselt odavama hinnaklassi õlleks. Meie maal on ta aga kaupluseriiulil üpris kallis. Ilmselt tänu mõnusale suletava korgiga pudelile. Värvuselt on Kelt õlekollane, vaht on hõre aga siiski püsiv. Aroomis domineerivad linnased ja pärm. Maitselt on Kelt üpris iseloomutu. Ühest küljest on see pluss, mingeid häirivaid maitseid ei ole. Teisest küljest aga pole ka mingit põhjust poest veelkord sama jooki hankida. (va. muidugi vanaema mahlavillimislikud eesmärgid)

Labels:

3 Comments:

Blogger Elver said...

Nägin esimese asjana artikli juures pilti ja vaatasin, et ohh, seda ma ju proovisin paar kuud tagasi.

Aga maitse ei tule meelde.

Ja mingeid emotsioone sellega seoses ka ei tule meelde.

Oli vist joodav. Vastu ei hakanud, meeldima ei hakanud. Neutraalne õlu kuidagi.

Samas, pudel on lahe.

8:48 pm  
Blogger Agnes said...

selle õllega algas minu õllejooja karjäär, kui seda nii nimetada saab. igatahes, oli slovakkia, oli talv ja kohalikus puhvetis ei olnudki midagi muud juua, kohalikku peeti ma lihtsalt pidasin enese tervise huvides paremaks mitte pruukida. mälestuste üle kurta ei saa, maitsest ei mäleta midagi aga pudel oli ilus:)

3:54 pm  
Blogger Arkadi Zuk said...

Ahjaa. unustasin ennist mainimata, et vaatamatu mu üpris ükskõiksele hinnangule, on kelt parem kui teised slovaki õlled:) preilil vedas.

10:53 pm  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker