Arkadi Õllenurk

Maitsest, kaubamärgist ja muust

My Photo
Name:
Location: Igal pool

Saturday, September 02, 2006

Fosters Lager (austraalia)


Austraalia vennakesed Fostersid otsustasid aastal 1887 õlut tootma hakata. Olles Euroopas palju ringi käinud mehed, võtsid nad loomulikult eeskuju vana maailma tootjatelt. Õllest saigi Euroopa stiilis Lager. Vaimukusega nad just ei hiilanud ja nimeks panid nad sellele maimukesele Fosters. Austraalias elavate valgetele see oli toode kenasti mokkamööda ja algas uus epohh Austraalia õlleajaloos. Fostersi vennad tegid ajalugu ka sellega, et alustasid esimesena pudeliõlle müüki Austraalias.
Tänaseks päevaks on Fostersist saanud tõeliselt suur globaalne bränd mida toodetakse maailma paljudes paikades ja mida omab selline suurkorporatsioon nagu Scotish Newcastle (kes on ka Saku Õlletehase osanik). Müüakse Fostersit umbkaudu 160 riigis.
Fostersil vahutab algul ilusti, kuid langeb see vaht kiiresti. Maitselt on ta, nagu kõik globaalsed brändid, pretensioonitu. Eksootiliste maitsete otsijad peavad pettuma. Toidu kõrvale ta väga hästi ei sobi, kuna kuigi kõik maitsed on suhteliselt tavapärased, on nad siiski pealetükkivad ja lämmatavad peenema maitsebuketiga roa aroomid hetkega. Hästi käib jääkülm Fosters kokku soolaste ja vürtsiste snäkkidega, mis tasakaalustavad ta mõrudust. Eesti poelettidel paistab Fosters silma sellega, et on kõige kallim 0,5 liitrises alumiiniumpurgis müüdav õlu. Brändiomanikul on lihtsalt selline strateegia.

Alkoholi 5,2% vol

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker