Arkadi Õllenurk

Maitsest, kaubamärgist ja muust

My Photo
Name:
Location: Igal pool

Tuesday, October 10, 2006

Valik õllekokteile by Arkadi

Beibemaania
Kõrgesse jääkuubikutega täidetud klaasi lisada 15cl Martini Biancot, 3cl heledat õut vabal valikul, 2cl Martini Bitterit, 1 cl viina ja ühe sidruni mahl. Segada elegantsete liigutustega ja serveerida. Tagab lahke seltskonna.

Bumerang
Vabalt valitud anumasse segada 3cl viina, 1cl piparmündilikööri ja väike pudel heledat õlut. Suvise variandi puhul lisada jääd, vihmavarje ja kõrs. Tulemus on värskendav ja meeldiv, aitab aru saada maailma asjadest. Miks bumerang? Sest sisse visatud jook kipub tagasi tulema.

Luciferi jõulud
2 pudelit tumedat õlut segada 3 pitsi konjakiga, lisa näputäis soola ja veidi jahvatatud pipart ning paar grammi kohvipuru. Serveeri koheselt sidrunilõiguga garneeritult jõululauale. Aastavahetusel on kergem karskuselubadust anda.

Zorro
100 ml heledat õlut segada 180 ml apelsinimahla ja 4 cl viinaga. Manustada kõrrega. Hommikul on silmade ümber Zorro mask.

Jüri silm
3/4 klaasile heledale kangele õllele lisada 1/4 klaasi tomatimahla ning seejärel libistada õrnalt segu pinnale hulpima toores munakollane. Pealtpoolt vaadates peaks jook nüüd välja nägema nagu 2 nädalat tsüklis olnud õhtulehe ajakirjaniku silm. (kõik tegelaskujud on välja mõeldud ja võimalik kokkulangemine tegelikkusega juhuslik)

Paradiisisaar
Võtta 1,5cl viina, 1 cl Malibu likööri, 5 cl heledat õlut, 5 cl džinni ja segada see mikseris klaasitäie ananassimahlaga. Daamidele see jook meeldib. Ananassimahl sütitab kirgi ja mud komponendid kustutavad mõistust.

Kabjalöök (õlleliköör)
Kuumutada pool liitrit tumedat õlut keemiseni. Seejärel lahustada kuumas õlles klaasitäis suhkrut. Peale jahtumist lisada segule samavõrra piiritust. Juua pitsist.

Labels:

3 Comments:

Blogger Agnes said...

iiiiiikkk....

minu jaoks on alati tundunud õlle segamine ükskõik millise joogiga(alkohoolse või mitte) kuidagi veidi väär. ma pole küll suur õllesõber, pigem eelistan head caipirinhat aga siiski lisaks sellesse nimekirja oma keskkooliaegse mälestuse nimega "vana-eestlane"!

tegemist on kokteiliga seltskonnale, mis valmistatakse suuremat sorti kannu sisse:
poolene viin, lisada kaks poolest heledat õlut, millele peale valada kaks poolest kokakoolat:)
tean, esialgu tundub hirmutav aga tegelikult tekib kannule peale imeline tihke tume vaht ja jook ise maitseb nagu üks täitsa tavaline kali:)

jaksu proovimaks!

6:30 pm  
Anonymous Anonymous said...

me segasime aastal 87, kui kõik algas, koduveini ja zhiguli õlut. uskuge, päris hea oli. aga klaasid läksid koledaks - punakas vaht, mis määris. see oli päris öäk pilt. sakkis mis kole, tookord käis mu pinginaaber kati korjuga ja see tädi oli ka täitsa täis sellest algelisest õlllekoksist. nujah.

9:38 pm  
Anonymous Anonymous said...

oi vittu ma naersin nii et kõhulihased on nüüd krambis

7:11 pm  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker