Arkadi Õllenurk

Maitsest, kaubamärgist ja muust

My Photo
Name:
Location: Igal pool

Thursday, October 05, 2006

Bavaria (holland)



Hollandit mäletatakse eelkõige tuuleveskite ja tulpide rohkuse poolest, siiski on neil ka mõned õlled. Suuruselt teine õlletootja Hollandimaal on Bavaria, kuigi nime poolest sobiks tehas paremini kuskile Austria-Tsehhi kanti, on tegemist siiski täitsa Hollandi juurtega tootmisega. Tehas alustas pruulimisega õlletehase mõistes alles hiljuti - aastal 1917. Tänaseks tootmismahuks on aga viis korda sama palju kui kogu Eesti tarbimine.

Tehase lipulaevaks on Bavaria Holland.
Tegemist on tavalise pilsner tüüpi lageriga, mis ei paista silma millegi erilisega. Suurima konkurendi Heinekeniga võrreldes näeb Bavaria Holland välja odavam ja ka maitseb samamoodi. Hollandis ta ongi Heinekenist oluliselt väiksema hinnaga, meil aga vastupidi. Põhjuseks pole ilmselt mitte Bavaria või meie maaletooja rahaahnusega, vaid Heinekeni omapärase hinnapoliitikaga Eesti turul.

Kangust: 5%

Bavaria Red

Bavaria Red torkab silma uuendusliku alumiiniumpudelis pakendiga. Pakendi eeliseks on see, et õlu püsib kümikutemperatuuril oluliselt kauem, kui klaas- või purgipakendis. Samas annab see pakend ka olulise hinnalisa. Kui mitte öelda, et see on jube kirves. Õlu ise on tumeda merevaigu värvi kreemise valge vahuga. Maitse on tammine, tugeva linnase- ja karamelliaroomiga. Kangusele vaatamata on Red täitsa kergelt joodav. Vastu hakkab kõrvetatud suhkrune järelmaitse ja liigne magusus.

Kangust: 7,9

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker