Arkadi Õllenurk

Maitsest, kaubamärgist ja muust

My Photo
Name:
Location: Igal pool

Saturday, September 02, 2006

Bud (u.s.a)


Kõik sai alguse sellest, et Austerlasest Eberhard Anheuser asutas Bavarias Budejovice linnas õlletehase, selle toodangut hakkas rahvas kutsuma Budejovitslaseks ehk siis Saksakeeli Budweiseriks. Hiljem kolis Herr Eberhard USA-sse ja jätkas seal harjumuspärase õlletootmisega. Ameeriklased leidsid selle mõtte hea olevat, populaarsus kasvas kiiresti. Jama tuli ainult ekspordiga, paljudes riikides käivad siiani tulised kohtuvaidlused, kumb siis tohib Budweiseri nime all oma toodangut müüa, kas Ameeriklased või siis Budejovice linna auväärsed elanikud. Eestis on olukord selline, et Budweiseri Budvar nime all saab osta Tsehhimaal toodetud kesvamärjukest ja Bud “King of Beers” nime all Ameerika versiooni. Asja veelgi segasemaks ajamiseks lisan informatsiooni, et meil müüdavat Bud-i toodetakse hoopistükkis Suurbritannias. Globaliseeruv maailm!
Maitselt peaks Bud sobima igati keskmise Eestlase maitsega. Värskendav , hästi tasakaalustad ja ohtralt gaseeritud. Lisaks tavapärastele algainetele on Budi valmistamisel kasutatud ka riisi. Tootja väidab, et Bud on “King of Beers” (õllede kunn), maitse poolest pakuksin pigem veidi tagasihoidlikumat positsiooni. Tiitel on nimele lisatus asjaolul, et tegemist on maailma enimmüüdud õllega juba aastast 1957. Minu suurim lugupidamisavaldus sealsetele müügiinimestele.

Alkoholi 5% vol

Labels:

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

ma pean ütlema, et tsehhi oma on parem või õigemini maitseb mulle rohkem. krt nüüd hakkasin mõtlema, et kas ma üldse olengu usa oma maitsnud... vaja osta

9:22 am  
Blogger Arkadi Zuk said...

Need oma olemuselt kaks täiesti erinevat õlut.

10:50 am  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker